Trhana kruta podle Kamu



2 krůtí stehna
2 stonky řap. celeru
2 mrkve
1 pastiňák nebo petržel
1 rozkrojený česnek napůl
1 cibule napůl
4 lžíce rajského protlaku
(kvalitního - Valfrutta nebo Mutti)
čerstvá bylinka: tymián, rozmarýn, petrželka, ale i kopr či koriandr
2ks bobkový list a 4ks nové koření
mořská sůl, drcený pepř
*
Vše dáme do pekáče, zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené, dle chuti můžeme přidat trochu másla nebo oliváče. Pečeme na 180 zhruba dvě hodiny.
*
Po upečení maso obereme, rukama natrháme, dáme stranou. Vzniklý vývar přecedíme a uchováme na podávání. Můžeme dochutit trochou citrónu a soli dle chuti.
*
CUKETOVÉ PLACKY
Nastrouhala jsem 4 cukety, nasolila, poté vymačkala vodu. Přidala jsem citronovou šťávu, čerstvý tymián, 2 vejce a dosypala kukuričnou strouhankou, kterou jsem přimíchávala tak dlouho, dokud směs nedržela při sobě. Poté jsem na pánvi na trošce oleje smažila pomocí dvou lžic placky na středním plameni do křupava.
*
PEČENÁ ZELENINA
Nakrájela jsem syrový pastiňák, cibuli a celer na podobně velké kusy, přidala vychladlou pečenou zeleninu z krůty, promíchala s oliváčem, česnekem, římským kmínem a rozmarýnem a dala péct na 200 stupňů cca 30 minut (občas jsem promíchala)
*
SERVÍRUNG
Na stůl jsem dala misky s polévkou (výpekem/vývarem), ozdobila jarní cibulkou a koprem. Do polévky jsme si nandavali krůtí maso, pečenou zeleninu, řapíkatý celer nakrájený na tenké plátky, čerstvý fíky a přikusovali cuketový placky! Tohle chceš. Hrozně, ale hrozně dobrý.

Žádné komentáře: