RECEPT pro 4-6 osob:
Na lasagne používám čerstvou pastu. Buď
připravím doma pomocí strojku nebo koupím. V případě použití sušené
pasty musíte do směsi přidat více tekutiny (smetanu nebo např. mandlové mléko), jinak budou vaše lasagne suché.
400g čerstvých lasagní
750g ricotty nebo tofu (🌱)
4 hrsti vlašských ořechů
1600g mražených špenátových listů (super je Bonduelle a Ardo v bio kvalitě)
- při použití čerstvých listů počítejte s enormní spotřebou, proto používám mražené
1 hlava česneku
2 cibule
1/4 lž. muškátového ořechu
300ml smetany nebo mandlového plnotučného mléka (🌱)
2 lžíce hladké mouky
šťáva ze 1/4 citrónu
mořská sůl, drcený pepř
2 lž. másla nebo oliváče (🌱)
*
V hrnci rozpálím trochu oleje či másla a opeču na něm nasekanou cibuli
najemno dozlatova. Přidám mouku, zasmažim jíšku a podleju smetanou nebo
mlékem. Provařim za stálého míchání zhruba 5 minut a přidám prolisovaný
česnek, ricottu nebo tofu rozmixované v robotu na hladký krém, nasekané
ořechy a rozmražený špenát bez vody.
Společně pod pokličkou přivedu
k varu. Ochutím mušk. oříškem, citronem, solí a pepřem. Provařím, dokud
směs není jednolitá, případně podleju dle potřeby vodou, aby vznikla
hezká omáčka.
V pekáči pak vrstvím nejdřív omáčku, pak pastu, dokud
mi vše vyzbyde. Navrch můžu nastrouhat oblíbený, klidně i veganský sýr,
mozarellu nebo ještě víc ricotty.
Čerstvá bazalka, zakapání lasagní olivovým olejem na talíři a strouhaný parmezán z pokrmu udělají hvězdné jídlo!
*
TIP NA VEGANSKÝ PARMEZÁN:
1 šálek lehce opražených kešu ořechů rozmixujeme se 4 lžícemi
lahůdkového droždí a lžičkou soli. Směs chutí i vzhledem připomíná super
parmezán!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat