Příprava těsta:
Na jednu porci:
100 g hladke mouky + mouka na posypani
1 vejce
spetka soli
Postup pripravy testa:
Na 100 gramů hladké mouky jedno celé vejce (nebo dva žloutky, ale to pak rapidně stoupá spotřeba vajec), toť základní poměr. K tomu přidat špetku soli. Pořádně prohníst (možno si pomoct v mixéru), těsto nesmí být suché ani lepit, případně přidat malinko vody nebo v případě velké směsi jeden žloutek. Zabalit do fólie a nechat tak 30 minut odležet.
Postup se strojkem:
Nastavíme válečky co nejdále od sebe, vložíme asi čtvrtinu připraveného těsta, které rukou trochu zploštíme, a otáčením kličky lehce projedeme strojkem. Vznikne nám plát, který přeložíme natřikrát, pootočíme a znovu ho dáme do strojku. Toto opakujeme, dokud nezískáme hladké a elastické těsto. Pak snížíme rozchod válečků a znovu protlačujeme, dokud nebude těsto dokonale vyválené. Pomocí válečků se zoubky pak těsto rozkrájíme a rozložíme k usušení na utěrky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat