Shakshuka
pro 2 lidi
4 vejce
1 plechovka rajčat
1 červená/žlutá paprika
1 velká cibule
4 velké stroučky česneku
1 lžička římský kmín (cumin)
1 lžička papriky + 1 lžička uzené papriky (případně chilli )
1 menší lžička ras el hanout/garam masala (volitelně)
1 lžička cukru
pepř
sůl
Osmahnout cibuli do měka na oleji (ne do hněda).Přidat česnek+koření, chvíli restovat.Přidat rajčata, papriku,cukr,sůl a hrnek vody.Dusit pod pokličkou asi 15-20 minut.Paprika musí být měkká a směs ne moc tekutá! Udělat 4 důlky a do nich rozklepnout vejce.Zakryté vařit na mírném ohni asi 7 minut.(Vejce by neměli být ani natvrdo ani na měkko,žloutek bz měl byt lehce tekutý).
Ozdobit nasekanou petrželkou či koriandrem (volitelné).Posypat feta/kozím sýrem (volitelné).Podávat s topinkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat