(4 porce)
400 g těstovin rigatoni
0,5 kg rajčatového protlaku
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lilky
slunečnicový olej na smažení
120 g solené tvrdé ricotty
pár lístků bazalky
olej extra virgin
sůl, pepřhttp://www.blogger.com/img/blank.gif
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a necháme stranou, až se vysráží přebytečná voda. Poté plátky lehce obalíme v mouce a osmažíme na slunečnicovém oleji do zlatova. Zvlášť v pánvi orestujeme na olivovém oleji zmáčknutý česnek a cibulku nakrájenou na jemno. Česnek odstraníme, do pánve přidáme rajčatový protlak a nakrájený osmažený lilek. Necháme chvilku povařit a smícháme s uvařenými těstovinami. Na závěr pastu posypeme strouhaným sýrem, zakápneme olivovým olejem
a ozdobíme lístky bazalky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat