Puri Bhaji

SUROVINY:

6 stredne velkych zemiakov
2 velke cibule
2 zelene chilli papricky
(hrst mrazeneho hrasku)
1/2 lzicky nastruhaneho zazvoru
1/2 lzicky nastruhaneho cesnaku
1/3 lzicky kurkumy
1 lyzicka citronovej stavy
olej
1 lyzica nasekanej koriandrovej vnate
1/2 lzicky rimskeho kminu
4 listky curry
1/2 lzicky horcicnych semien
voda podla potreby

POSTUP:

Zohrejeme olej v hrnci, pridame rimsky kmin a horcicne semienka a nechame ich prasknut. Pridame zazvor, cesnak, chilli a cibulu a restujeme, kym cibula nezmakne.

Pridame nakrajane zemiaky, sol, kurkumu a citronovu stavu, premiesame. Podlejeme vodou a varime na slabom ohni, kym sa zemiaky nerozzvaria. Jedlo zostane vlhke, ale bez prebytocnej tekutiny.

Naservirujeme a posypeme cerstvou koriandrovou vnatou. Podavame s plackami Puri.

Pokud chceme testo uchovat na pozdeji (napr. na rano), pouzijeme alobalovou nebo prusvitnou folii, potreme ji lehce olejem a schovame do lednice.

Žádné komentáře: