
Ingredience:
400 g hladké mouky
20 g droždí
200 ml teplé vody
1 lžíce olivového oleje
2 čajové lžičky soli
14 černých oliv pokrájených na čtvrtky, chcete-li
Příprava:
Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut, propracujeme. Necháme těsto na teplém místě, přikryté, kynout až do zdvojnásobení objemu (cca 1 hodinu). Na vále potom těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30x15 cm) poklademe olivami (pokud nechcete, olivy vynechte) a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Ty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečicím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 stupňů Celsia. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly.
Pozn. autorky: Jestli nemáte zaručeně čerstvé droždí, připravte si nejprve z droždí, špetky cukru a vlažné vody kvásek.
Žádné komentáře:
Okomentovat